Algemeen

Kredietbeheer: begrijp de basis

Debiteurenbeheer is cruciaal voor je bedrijf om te begrijpen. Bij elke wijziging in het credit management moeten fundamentele zaken bekend zijn, omdat hierdoor veel bedrijven de betaling aan hun leveranciers uitstellen.

Enkele fundamentele zaken die je op het gebied van debiteurenbeheer moet weten, zijn risicobeheer, goedkeuringsverwerking, kredietlimieten en voorwaarden, incassoprocedures, enz.

Basisbeleid van debiteurenbeheer

Het risicobeheer moet worden herzien, aangezien bedrijven onzeker zijn over de tijd die nodig is om het economische evenwicht te herstellen. Je moet zeer strak zijn over het goedkeuringssysteem, aangezien de zakelijke omstandigheden snel veranderen en het vertrouwen op banken voor handelsreferenties niet volledig betrouwbaar is. Goedkeuring is over het algemeen gebaseerd op geschiedenis, maar aangezien dit continu verandert, is een frequent gesprek tussen de concurrenten, klanten en banken noodzakelijk.

Als je het kredietbeleid en het incassobeleid automatiseert, kan je de verliezen dekken.

Hoe kan je de juiste bedrijfsadviseur inhuren?

Om het debiteurenbeheer up-to-date te houden, moet je een bedrijfadviseur inhuren, en de juiste adviseur kan in een mum van tijd een aanwinst voor je zijn. Probeer een bedrijfsadviseur in te huren die eerder een klein bedrijf heeft gehad. Als je bijvoorbeeld gegevens analyseert, probeer dan een specialist in bedrijfsanalyses in te huren. Probeer jouw niche te specificeren aan je bedrijfsadviseur, want deze moet een expert zijn.

Als je zeker weet wat je wil en wat de functieverantwoordelijkheden zijn, plaats dan een vacature, rekruteer door de cv’s te screenen en bel dan voor een fysiek interview. Ten slotte kan je jouw senior, collega’s of mentor om advies vragen over hoe je de beste bedrijfsadviseur voor jouw  debiteurenbeheer kan vinden.

De juiste bedrijfsadviseur kan je helpen jouw bedrijf te laten groeien en je groei systematisch te beheren. Je moet grondig onderzoek doen en met goed teamwork kun je het volgende niveau bereiken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *