Algemeen

Wat is intuïtief schilderen en wat levert het je op?

 

Veel mensen hebben nog nooit gehoord van intuïtief schilderen. Zonde eigenlijk, want het is een prachtige methode! Mensen die intuïtief schilderen beoefenen vaak beroepen als healer of magnetiseur, en kunnen voor jou een eigen, persoonlijk schilderij maken. Dit wil zeggen dat je met zo iemand in gesprek gaat, en diegene aan de hand van diens intuïtie aan de slag gaat met schilderen. Er ontstaat een mooi samenspel aan kleuren, dat helemaal bij jou past. Het schilderij zegt in feite veel over wie (en hoe) jij op dit moment bent. Het kan je dingen doen inzien, maar ook heldere inzichten geven over hoe je verder wilt. De persoon die het geschilderd heeft kan je alles vertellen over het proces en hoe de ideeën tot hem/haar kwamen, heel leuk om te horen.

 

Intuïtief schilderen: Kun je het zelf leren?

Natuurlijk hoef je niet perse iemand in te huren om voor jou een persoonlijk schilderij te maken. Je kunt ook gewoon zelf verf kopen en aan de slag gaan. Het is daarbij belangrijk dat je niet teveel nadenkt, hoewel dat makkelijker lijkt dan het is. Veel mensen zijn geneigd om tijdens het schilderen te proberen iets heel moois te maken, maar dat moet je nu juist helemaal loslaten. Bij het intuïtief schilderen moet je het juist laten ontstaan vanuit je gevoel, en niet vanuit je logische denken.

 

Wat kost een intuïtief schilderij?

Wat de prijs is van een zogeheten intuïtief schilderij verschilt enorm van persoon tot persoon. Het hangt een beetje af van hoe ervaren iemand is en hoe sterk diegene de connectie kan maken met wat jij nodig hebt op dit moment. Het varieert meestal van €150 tot enkele honderden euro’s. Informeer eens bij diverse mensen over hun werkwijze, vraag wat het kost en vraag zeker voorbeelden van schilderijen die ze eerder hebben gemaakt. Zo weet je wat je kunt verwachten en kun je beter inschatten of diens stijl bij je past.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *